OC-System

Siirtoseinien tuotanto on aloitettu – Tutustu siirtoseinäratkaisuihin Alihankintamessuilla

OC-siirtoseiniä esitellään syksyllä Alihankinta-messuilla Tampereella. Tilojen jakamiseen käytettävien seinien tuotanto on päässyt hyvin alkuun ja ensimmäiset seinät on asennettu asiakkaan tiloihin. 

OC-Systemin myyntipäällikkö Petri Boman muistuttaa, että siirtoseinien konseptointia ei tarvinnut aloittaa nollasta. 

”Joroisten taiteovet tarjoavat hyvän pohjan. Kehitämme olemassa olevaa konseptia, ja tuomme sen yhdessä Inlookin kanssa takaisin markkinoille. Tilan jakaminen siirrettävillä seinillä on tuttua koulu- ja toimistomaailmasta ja nyt tuomme tämän mahdollisuuden myös teollisiin kohteisiin”, hän tiivistää. 

Hän kertoo huomanneensa, että suurista teollisuushalleista puuttuvat usein kunnolliset neuvottelutilat. 

”Ei välttämättä ole paikkaa, jossa pitää oman tiimin palavereja. Tähän tarkoitukseen on tehty pieniä koppeja, mutta yhdessä siirtoseinillä voidaan toteuttaa kokonaisuus, joka on tarvittaessa jaettavissa. Tämä palvelisi sekä isompaa että pienempää ryhmää, esimerkiksi kahdenkymmenen henkilön kuukausipalaveria ja neljää viiden hengen viikkopalaveria.”

Valtteina kotimaisuus ja laaja-alainen osaaminen

OC-siirtoseinien tuotanto tapahtuu Joroisten tehtaalla. Siellä tuotekehitykseen on aiempaa leveämmät hartiat, osaamista ja hyvät toimitilat. Lisäksi olemassa olevat kontaktit ja toimittajaverkostot ovat nopeuttaneet tuotevalikoiman laajentamista.

”Meillä on suomalaiset raaka-aineiden toimittajat, jotka ovat valikoituneet vanhojen kontaktien perusteella. Joitakin osia tulee ulkomailta, mutta suomalaisten toimittajien kautta. Tällöin toimitusaika pysyy lyhyenä”, Boman kertoo. 

Toimitusaikaa lyhentää myös jälleenmyyjä Inlookin maanlaajuinen myynti- ja asentajaverkosto. 

Siirtoseinällä syntyy muokattava tila.
OC-siirtoseinällä syntyy muokattava tila.

Inlookin tuotekehityspäällikkö Harri Havukainen toteaa, että kauas asentamaan lähteminen aiheuttaa sivukuluja, kuten asentajien matkat ja majoituksen, mikä saattaa näkyä tuotteen hinnassa. Siksi Inlookin kattava verkosto hyödyttää suoraan asiakasta. 

”Yhdelläkään meidän kilpailijalla ei ole toimistoja näin kattavasti ympäri Suomen. Asiakas saa hintaetua, koska teemme tarjouksen aina alueen resurssien mukaan”, Havukainen selittää. 

Lisäksi kahden yrityksen näkökulmien yhdistäminen on hedelmällistä tuotekehitysyhteistyön kannalta. 

”OC-System on sitoutunut tuotteeseen ja sen kehittämiseen ja ottaa hyvin vastaan kehitysideoita meiltä. Kun heidän ja meidän osaaminen lasketaan yhteen, osaamistasomme on todella laaja. Kun näemme asiat hieman eri vinkkelistä, voimme kehittää entistä parempaa tuotetta”, Havukainen sanoo. 

OC-Systemillä hyvät valmiudet olla mukana kohteiden suunnittelussa

Bomanin kokemuksen mukaan suunnittelutoimistoissa arvostetaan valmiita 3D-kuvia jo aikaisessa vaiheessa uuden toimiston, koulun tai teollisuushallin suunnittelussa. 

“Meillä on hyvät valmiudet toimittaa kuvia suunnittelijoille”, Boman toteaa. 

“Aiemmissa projekteissa on ollut ratkaisevaa päästä suunnittelemaan siirtoseiniä valmiisiin pohjakuviin, jotka on saatu arkkitehdiltä. Pitää olla mukana niissä töissä, jotka suunnitellaan vaikka kolmekin vuotta ennen varsinaista rakentamista”, hän jatkaa. 

Siirtoseinät sopivat uusien kohteiden lisäksi vanhojen tilojen remontointiin. Esimerkiksi vanhoissa kouluissa ja konttoreissa on purettu seiniä ja vaihdettu siirtoseiniä tilalle. Näin kokonaisuutta pystytään muokkaamaan tarpeen tullen. 

OC-System ja Inlook toimittavat siirtoseinät asennettuna. Ne suunnitellaan aina asiakkaan tilaan sopiviksi.  

Siirtoseinäratkaisuja esitellään Alihankinta-messuilla 1.–3.10. Tampereella. OC-System löytyy Pohjois-Savon yhteisosastolta A1118. 

OC-siirtoseinä taitettuna sivuun.